Siz değerli muşterilerimizi ipv4 proxylerimizden sonra Ipv6 proxylerimiz ile tanıştırmak isteriz. Mağlum sosyal medya marketing işleri ile uğraşan buyuk bir kitle mevcut ve bu kitle içinde aktif olarak bağlanmak istedikleri proxy gerekiyor aynı zamanda da ucuz olması gerekiyor. Ne yazık ki Ipv4 proxyler her ne kadar kaliteli olsalar da ucuz oldukları pek söylenemez. İşte tam da bu sebeple Ipv6 urunlerimizi size tanitmak için sabırsızlanıyoruz. Ipv6 urunlerimiz hakkında detaylı bilgi ve fiyat almak için sitemizi inceleyebilir veya bizimle canlı destek uzerinden iletişim kurabilirsiniz.
TARİH: 10 HAZİRAN 2019 | YAZAR: Selim
IPv6 Proxy ne demektir? diye merak edip, aldığı cevaplar sonrasında sorduğuna pişman olanlar için kolay ve anlaşılır bir dille cevap vermeye çalışacağız.
Son dönemlerde sıklıkla duyulan ve övgü ile bahsedilen IPv6 Proxy anlamı halen birçok kişi tarafından bilinememekte ve anlama çabasındakiler de, şayet teknik bilgiye sahip değil, hele de IPv4’ü duymadan bu yeni kavramla tanışmışsa, teknik izahatlar yüzünden maalesef başaramamaktadırlar. Bu sebeple en baştan başlayarak konunun ele alınmasında fayda var. İlk olarak IPv6’da geçen IP tanımlaması ile başlayalım.
Bilindiği gibi bilgisayarlar sayılar vasıtası ile çalışmaktadırlar. Kullanıcıların yazdığı her şey, verdiği her komut aslında çalışma sisteminde sayılara dönüştürülmektedir. Dolayısıyla internete bağlanan cihazların her birinin sahip olduğu adresin karşılığı da rakamlardır. İşte bu adres belirten rakamlara IP denilmektedir. Bu sebeple adres karışıklığı yaşamamak için her bir IP adresinin diğerlerinden farklı olması gerekmektedir. Farklı adresleme yapılmasına imkân veren sistem, “internet protokolü” olarak kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Yeni nesil IPv6 internet protokolü kullanılmadan önceki protokol ise IPv4 idi. Bu sebeple IPv4’ü tanımakta fayda var.
1970’li yıllarda bilgisayar ve internet henüz yaygın bir kullanım kazanmamış iken IP adresleri üretecek bir sistem geliştirildi ve bu sistem IPv4 adını aldı. 32 bit’lik bu sistem kurulduğunda bilgisayar ve internet dünyasındaki bugünkü hızlı gelişme ve yaygınlaşmayı öngörebilmek nerede imkânsız idi. Bu sebeple de bu sistemin ürettiği IP adreslerinin tükenebileceğini kimse düşünmemişti. Ancak 1990’lü yılların ortalarına yaklaşırken görülen hızlı gelişim ve yaygınlaşma yeni bir sistem üretilmek zorunda kalınacağını göstermişti. Bu sayede de IPv6 çalışmalarına başlandı.
IPv6, yeni nesil internet protokolüdür. Yani günümüzde internete bağlı cihazların adreslerinin belirlenmesini sağlayan sistemlerden en yenisidir. Bu yeni sistem 128 bit’lik bir adres alanı açmaktadır.
Bu durumu bir örnekle anlatmak gerekirse: Daha önce yerleşim merkezlerinde nüfus sayısı az olduğundan herkesin oturacak bir evi vardı ve bu ev herkes tarafından bilinirdi. Birisine mektup gönderilmek istendiğinde isim ve soy isim yazılıp gidecek yerleşim yerini yazmak yeterli idi. Ancak zamanla nüfustaki hızlı artış nedeni ile konut bulup yerleşmek zorlaştığı gibi mektuplar da yerini bulmaz oldu. Devlet de bu duruma çare olmak için kentlerde yeni iskân alanları belirleyerek, bu alanlarda yapılacak konutların her birine mahalle, cadde, sokak ve numaradan oluşan bir adres verdi. İşte aynen bu örnekteki ilk durum IPv4, ikinci durum ise IPv6’dır. Cihaz sayılarının artması ve IPv4 sistemi ile üretilen IP adreslerinin tükenmesi üzerine uzmanlar internet üzerinde iskân ve adresleme yaparak IPv6’yı ürettiler.
Avrupa ve Amerika’da IPv4’ten IPv6’ya geçiş hızla tamamlanmakta iken ülkemizde henüz yeterince yol kat edilememiştir. Ancak çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu geçişin sağlanabilmesi için hem sunucu hem alıcı merkezlerinin IPv6 destekler yapıda olması gerekmektedir.
Yukarıda kabaca belirttik ama “Ipv4 Proxy ile IPv6 Proxy farkı nedir?”, daha açık anlatalım. En temel fark adres alan ve sayılarındaki yeniliktir. Ipv4 32 bit, IPv6 ise 128 bit adres alanı ile çalışır. Rakamsal olarak ifade etmek gerekir ise Ipv4 yaklaşık ile üretilen benzersiz alan 4,5 milyar civarında iken IPv6 ile üretilen benzersiz alan 340 katrilyonun üzerindedir. IPv6 ile oluşturulabilen adres sayısı; Trilyon(340*1*1) şeklinde formülüze edilmektedir. Sayı karşılığını merak edenler için; 340282366920938463463374607431768211456 olarak ifade edilmektedir.
Kısacası, “IPv6 Proxy Nedir?” diye soranlara, IP adreslerini üreten en yeni sistemdir denilebilir.